«Η μαγική φλογέρα» στο Μόντρεαλ

«Η μαγική φλογέρα» στο Μόντρεαλ

Την Κυριακή, 1η Μαΐου 2011, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) σε μουσική εκδήλωση στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρo, παρουσίασε το παιδικό βιβλίο και CD στην ελληνική γλώσσα “Η μαγική φλογέρα”.
H παιδική χορωδία Chroma Musika/Σωκράτης, μαζί με έξι μέλη από “Τα Ζουζούνια”, εκτέλεσαν μια επιλογή τραγουδιών από το CD που συνοδεύει το βιβλίο.
Για τα παιδιά της παιδικής χορωδίας Chroma Musika/ Σωκράτης, η “Μαγική Φλογέρα” είναι ένα ακόμα έργο που προστίθεται στο αυξανόμενο ρεπερτόριό τους.
Η Chroma Musika υπό τη διεύθυνση του τενόρου Δημήτρη Ηλία και της σοπράνο Μαρίας Διαμαντή ίδρυσε τη Χορωδία το 2004 για να δημιουργήσει ευκαιρίες για παιδιά ελληνικής καταγωγής στο Μόντρεαλ να τραγουδήσουν στα ελληνικά με φημισμένες συμφωνικές ορχήστρες του Μόντρεαλ και να μάθουν πώς παράγεται η μουσική. Η ορχήστρα ηχογράφησε το πρώτο τους CD, “Ο Εγωιστής Γίγαντας” τον ίδιο χρόνο και το 2008 συνέχισαν με δύο ακόμα: “Οι Μικροί Φυγάδες, και “Το Καρναβάλι των Θαυμάτων και των Τεράτων”.
Τα περισσότερα παιδιά της χορωδίας είναι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο “Σωκράτης”, ένα τρίγλωσσο δημοτικό σχολείο, το οποίο λειτουργεί η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε αυτή τη καναδοελληνική συμπαραγωγή, τους κύριους ρόλους ερμηνεύουν ο τενόρος Δημήτρης Ηλίας, η σοπράνο Μαρία Διαμαντή, η Μαριλένα Σπίνουλα και ο Μάκης Παπαγαβριήλ. Μέρος του έργου θα παρουσιαστεί στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ.
(Πηγή: ana-mpa)