100χρονα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο

100χρονα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο

Στην πόλη του Τορόντο, οικονομική «πρωτεύουσα» του Καναδά και ένα από τα πλέον πολυπολιτισμικά αστικά κέντρα του κόσμου, οι ομογενείς μας κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Φέτος γιορτάζουν μια σημαντική επέτειο: τα εκατοντάχρονα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μητροπολιτικού Τορόντο, όπου σήμερα ζούνε πάνω από 150.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες. Οι εκδηλώσεις ξεκινήσανε το Φεβρουάριο, με παραστάσεις της «Νεφέλης», το πολυβραβευμένο πρωτοποριακό Θεατρικό Σχήμα της Κοινότητας, με το έργο «Η βαλίτσα», αφιερωμένο στους πρώτους έλληνες μετανάστες.
«Χιλιάδες άτομα ήρθανε να δούνε την παράσταση και κανείς δεν έφυγε με στεγνά μάτια. Αυτή είναι η πραγματικότητα: με μία βαλίτσα, με λίγα υπάρχοντα, αλλά γεμάτοι «όνειρα και οράματα», οι έλληνες που ήρθαν στον Καναδά φρόντισαν να στεριώσουν στον ξένο τόπο, που έμελε να γίνει δεύτερη πατρίδα, χωρίς όμως να απολέσουν την ελληνικότητά τους», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Τορόντο, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Κωνσταντίνος Μενεγάκης (φωτ.). Και προσθέτει: «Η βάση που δημιούργησαν οι πρωτεργάτες των ελληνικών κοινοτήτων, όπως αυτή του Μόντρεαλ, του Τορόντο, του Βανκούβερ, άντεξε στο χρόνο, ώστε σήμερα, κάνοντας τον απολογισμό εκατό χρόνια μετά, να είμαστε σε θέση να μιλάμε για μία πολύτιμη, διαχρονική προσφορά των κοινοτήτων στον Ελληνισμό του Καναδά».
Με υπερηφάνεια μας αναφέρει ο κ. Μενεγάκης, ότι οι έλληνες μετανάστες έκαναν το παν να δούνε τα παιδιά τους να προκόβουν. Έτσι, στις μέρες μας, οι δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς ελληνοκαναδοί εμφανίζουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης και προοδεύουν σε όλους τους τομείς: στον ακαδημαϊκό, στον επιχειρηματικό, στην πολιτική. Και κάτι ακόμα: η ελληνική παροικία στον Καναδά (περίπου 400.000 άτομα) είναι από τις πιο ενταγμένες και έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο, σε σύγκριση με άλλες ελληνικές παροικίες ανά τον κόσμο.
Ο κ. Μενεγάκης επισημαίνει και στην προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Σωτήριου, με τον οποίο υπάρχει καλή συνεργασία, που συμβάλλει στην ενότητα του ελληνισμού.

Βραβευμένος από τη Βασίλισσας Ελισάβετ
Γεννημένος ο ίδιος στον Καναδά, με ρίζες από τη Σκούρα, Λακωνίας και Πλατάνα, Σπάρτης, απ΄ όπου έφυγαν για τον Καναδά, το 1956, οι γονείς του Γιάννης Μενεγάκης και Παναγιώτα Μπίσα, ο κ. Μενεγάκης, είναι σήμερα ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Για το κοινωφελές έργο του και την εθελοντική του προσφορά, τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 2002 με το Ιωβηλαίο Βραβείο της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Έχοντας ασχοληθεί, από να νεανικά του χρόνια, με τα κοινά της ομογένειας, ο κ. Μενεγάκης εκλέγεται στο αξίωμα του προέδρου της Κοινότητας, ανελλιπώς, από το 1999. Από το 2006 είναι Συντονιστής της νεοσυσταθείσας Περιφέρειας Καναδά του ΣΑΕ.
Το ότι γεννήθηκε έλληνας είναι «ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί», δηλώνει και θεωρεί χρέος του να προσθέσει το «δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα των ελλήνων του Καναδά, όπου η ελληνική φλόγα καίει δυνατά». Η μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή του, όμως, είναι η οικογένειά του και νιώθει ευτυχής που μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με την Καναδή σύζυγο του, Γκελ, και τα δύο παιδιά τους, τον Μιχάλη και την Αλίκη, που μιλούν άψογα τα ελληνικά.

Ένας δυναμικός Οργανισμός
Η κοινότητα του Τορόντο, η πολυπληθέστερη του Καναδά, με εγγεγραμμένα πάνω από 15.000 τακτικά μέλη, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, ελληνική κοινότητα στη διασπορά. Πρόκειται για τον σημαντικότερο οργανισμό της ομογένειας στη χώρα αυτή, με τη συντριπτική πλειοψηφία των 240 εθνικο-τοπικών συλλόγων του Τορόντο, να εκπροσωπούνται σε αυτόν. Διοικείται από 36 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που εκλέγονται κάθε τρία χρόνια από τα μέλη του οργανισμού, και από 3 αντιπροσώπους εθνικο-τοπικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο.
Με προϋπολογισμό 4. εκ. δολάρια για τα λειτουργικά της έξοδα, η Κοινότητα αναπτύσσει πολύτιμο έργο και χαίρει εκτίμησης των ευρύτερων καναδικών φορέων. Προσφέρει πολλά προγράμματα και υπηρεσίες στην παροικία: κοινωνικής ενσωμάτωσης, θρησκευτικές και κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες για ηλικιωμένους, τη νεολαία, γυναικεία θέματα, ελληνόγλωσση παιδεία, αθλητισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ έχει και δύο υποδειγματικά γηροκομεία, με συνολικό προϋπολογισμό 18 εκ. δολάρια.
Πως τα καταφέρνουν; Δεν είναι εύκολο, θα μας πει ο κ. Μενεγάκης, αλλά η παροικία είναι φιλότιμη και βοηθάει γιατί βλέπει τη σοβαρότητα του έργου που επιτελείται και πως τα χρήματα «πιάνουν τόπο».
«Το πιο σπουδαίο τμήμα είναι αυτό της Παιδείας», τονίζει ο κ. Μενεγάκης. «Διδάσκουμε στα παιδιά μας ελληνόγλωσση παιδεία, πολιτιστικά προγράμματα, ιστορία, γεωγραφία… Τα μαθήματα, εκτός από το χώρο της κοινότητας, διδάσκονται και σε 18 ημερήσια καναδικά σχολεία, όπου η κοινότητα νοικιάζει αίθουσες, ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι Έλληνες του Τορόντο».
Στις περίπου 110 τάξεις, στα απογευματινά και σαββατιανά σχολεία της Κοινότητας, φοιτούν πάνω από 1.700 μαθητές, τους οποίου διδάσκουν 80 εκπαιδευτικοί, μεταξύ αυτών και πέντε αποσπασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Στα δε χορευτικά συγκροτήματα της Κοινότητας συμμετέχουν πάνω από 1.500 παιδιά και νέοι.
Από το Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα των ελληνικών σχολείων θα ενταχθεί ειδικό μάθημα για τα 100χρονα της Κοινότητας, ενώ έχουν ήδη διοργανωθεί εκθέσεις ζωγραφικής, απ΄ όπου βγήκε και το λογότυπο της επετείου.

Νέο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο
Βασικός στόχος της διοίκησης της Κοινότητας είναι η ανέγερση του Νέου Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Τορόντο, καθώς το υπάρχον «Πολυμενάκειο» δεν επαρκεί πλέον για την κάλυψη των αναγκών. Με πρωτοβουλία του κ. Μενεγάκη, η Ελληνική Κοινότητα προέβη στην αγορά μιας έκτασης τεσσάρων εκταρίων στο Τορόντο. Ο ίδιος μεσολάβησε για την εξασφάλιση επιχορηγήσεων από τις κυβερνήσεις του Οντάριο και του Καναδά, συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (που απαρτίζεται από ομογενείς επιχειρηματίες), για την ενίσχυση του σχεδίου. Η κατασκευή του κτηρίου, συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών ποδιών, έχει ήδη αποπερατωθεί κατά το 75%.
«Το Νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας θα δώσει μία νέα ώθηση στα θέματα του ελληνισμού και κυρίως στην προσέγγιση της νέας γενιάς», σημειώνει ο κ Μενεγάκης. Ελπίζουμε ότι η νέα αυτή προσπάθεια θα αποδώσει για δεκάδες χρόνια και ότι 100 χρόνια μετά κάποιοι άλλοι θα είναι στο «τιμόνι» της κοινότητας και θα μιλάνε με την ίδια υπερηφάνεια και εθνική συνείδηση, όπως εμείς σήμερα».
Ταυτόχρονα, επισημαίνει, το Κέντρο θα «σφραγίσει» την ύπαρξη της δύναμης των ελλήνων στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, μία χώρα διεθνώς ισχυρή και η ομογένεια προσπαθεί να έχει συνεργασία με κάθε κυβερνήσει του Καναδά, ώστε «να εξασφαλίζει συμμαχίες για τα εθνικά μας θέματα», όπως τονίζει ο κ. Μενεγάκης. Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο έχει καλλιεργήσει αυτές τις σχέσεις ειδικότερα με την κοινοβουλευτική επιτροπή φιλίας Ελλάδας -Καναδά και Κύπρου Καναδά.

Πάνω από 1.300.000 καναδοί στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Danforth
Μέσα στην πόλη των 4,5 εκ. ανθρώπων, οι ομογενείς μας έχουν καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και με ετήσιο Φεστιβάλ της Ελληνικής Γειτονιάς της οδού Danforth (Ντάνφορθ), που είναι και το μεγαλύτερο στον Καναδά. Φέτος, από τις 7 έως τις 9 Αυγούστου, στην ελληνική υπαίθρια γιορτή προσήλθαν πάνω από 1.300.000 καναδοί, για να απολαύσουν τα ποικίλα πολιτιστικά προγράμματα και να γευτούν εδέσματα της ελληνικής κουζίνας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Danforth η πλειοψηφία των 450 και πλέον επιχειρήσεων είναι ελληνικές. Άλλωστε οι ομογενείς επιχειρηματίες έχουν το δικό τους Επιμελητήριο στο Τορόντο.
Στη Danforth γίνονται κάθε χρόνο και οι μεγάλες παρελάσεις του ελληνισμού για την 25 Μαρτίου, αλλά και την 28η Οκτωβρίου, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλη ελληνική παροικία της διασποράς.
Οι εκδηλώσεις για τα 100χρονα της Κοινότητας θα κορυφωθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Στην κεντρική εκδήλωση θα παραβρεθούν υψηλοί προσκεκλημένοι από τον Καναδά και την Ελλάδα, ενώ θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις.

Ιστορική διαδρομή των Ελλήνων στον Καναδά
Ο πρώτος Έλληνας που έφτασε στον Καναδά, γύρω στα 1562, ήταν ο Jean de Fuca από την Κεφαλονιά (Ιωάννης Φώκας- το αληθινό όνομα του οποίου ήταν Απόστολος Βαλεριανός), ναυτικός-εξερευνητής για λογαριασμού του ισπανικού θρόνου. Από τις μαρτυρίες που υπάρχουν, φαίνεται πως οι πρώτοι Έλληνες, που θα μεταναστεύσουν και εντέλει θα ιδρύσουν τις πρώτες παροικίες, αρχίζουν να καταφθάνουν μετά την δημιουργία του ελληνικού κράτους το 1830.
Οι πρώτοι Έλληνες έφθασαν στο Κεμπέκ και εγκαταστάθηκαν εκεί γύρω στα 1850. Πενήντα πέντε χρόνια μετά, στις 25 Ιανουαρίου 1905, γίνεται η πρώτη οργανωμένη συνάθροιση Ελλήνων στο Μόντρεαλ για την αντιμετώπιση των εθνικό-θρησκευτικών τους αναγκών, ενώ στις 25 Οκτωβρίου 1906 γίνεται η πρώτη Ελληνική Ορθόδοξη λειτουργία. Λίγους μήνες μετά, το 1907, ιδρύεται η Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ.
Δύο χρόνια αργότερα ιδρύεται το πρώτο Ελληνικό Σχολείο στον Καναδά, με την ονομασία «Πλάτων». Στις 15 Δεκεμβρίου 1910 τελούνται τα θυρανοίξια της πρώτης Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Μόντρεαλ, «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», που είναι και η πρώτη ιδιόκτητη εκκλησία της Κοινότητας. Ο πρώτος ελληνικός εθνικοτοπικός Σύλλογος που ιδρύεται είναι η «Κρητική Αδελφότητα του Μόντρεαλ» το 1912. Ο ελληνισμός του Μόντρεαλ θα γίνει το υπόδειγμα για την οργανωτική δομή των ελλήνων και στον υπόλοιπο Καναδά και το πρώτο κέντρο του ελληνισμού.
Παρόμοια πορεία ακολουθούν οι Έλληνες που φθάνουν και στα υπόλοιπα μέρη του Καναδά. Στο Τορόντο ιδρύθηκε η Ελληνική Κοινότητα το 1909 και αγόρασε, ένα χρόνο αργότερα, την δική της εκκλησία, τον «Άγιο Γεώργιο». Στο Βανκούβερ η Ελληνική Κοινότητα ιδρύθηκε το 1927. Μέσα σε περίπου 30 χρόνια, από το 1910 έως το 1940, ιδρύθηκαν και άλλες μικρότερες Ελληνικές Κοινότητες σε διάφορες πόλεις του Καναδά: Χάλιφαξ, Κεμπέκ, Ότταβα, Έντμοντόν και κ.ά.
Το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων προς τον Καναδά παρατηρείται από το 1950 ως τα μέσα της δεκαετίας του ΄70. Την εποχή εκείνη, με την έκρυθμη και ασταθή πολιτική κατάσταση στο Κεμπέκ, το κέντρο του Ελληνισμού μετατοπίστηκε στο Τορόντο που αναπτύχτηκε ραγδαία σε όλους τους τομείς, τόσο τους παραγωγικούς όσο και τους πολιτιστικούς.
Σήμερα οι Έλληνες του Καναδά, στην πλειονότητά τους, έχουν διαπρέψει και χαίρουν τον σεβασμό και την εκτίμηση των συμπολιτών τους στις τοπικές κοινωνίες όπου ζουν. Προσαρμόστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, έμαθαν την γλώσσα, στις περισσότερες περιπτώσεις μία τέχνη, έκαναν οικογένειες, ανάθρεψαν και σπούδασαν τα παιδιά τους και ανέπτυξαν έντονη επιχειρηματική και κοινωνική δράση. Αποτελούν πλήρως ενταγμένες μονάδες της Καναδικής κοινωνίας, χωρίς όμως να έχουν πολιτιστικά αφομοιωθεί, διατηρώντας την δική τους ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά.
Οι ελληνικές οικογένειες, λόγω της οικονομικής τους ευημερίας και γενικής αποκατάστασης, σήμερα έχουν μετακινηθεί στα προάστια των πόλεων όπου διαμένουν, έχοντας πλέον απομακρυνθεί από τις συνοικίες – γκέτο που είχαν δημιουργήσει.
Πηγή: ana-mpa

24 COMMENTS

 1. Γεια σας.
  Εδώ και 8 μήνες έχω αναρτήσει ένα portal σε Ελληνική γλώσσα.
  Είναι αφιερωμένο στη φωτογραφία και τους ανθρώπους που την αγαπούν.

  Βασικά είναι η δική μου ιστοσελίδα, αλλά διαθέτει και φωτογραφικές συλλογές φίλων φωτογράφων, όπως και πολλούς συνδέσμους με σοβαρό περιεχόμενο και γενικό ενδιαφέρον. Έχω δώσει και σε Ελληνικές κοινότητες της διασποράς δυο συνδέσμους γιατί τόσες μόνο ανταποκρίθηκαν στο πρώτο μου κάλεσμα πριν από 4 μήνες για να μου επιβεβαιώσουν την ψηφιακή τους διεύθυνση.

  Προσφέρω δωρεάν ένα σύνδεσμο σε κάθε κοινότητα, και χώρο για 50 φωτογραφίες για όσους έχουν κάτι να δείξουν γιατί πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο από αυτό που βρήκαμε.
  Σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει πολιτική ή εμπορική σκοπιμότητα κι ότι είναι μια προσωπική προσπάθεια για τη φωτογραφία και τίποτα άλλο.
  Παρακαλώ ενημερώστε όσους ενδιαφέρονται και σας ευχαριστώ.
  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

  http://www.photoshots.gr
  http://www.photoshots.gr/site/index.php

  Γιάννης Γλυνός
  Φωτογράφος
  Αθήνα
  Ελλάς

  e-mail: info@photoshots.gr

 2. Αγαπητέ κύριε ,

  Ααζητώ εργασία στον Καναδά λόγω της κρίσης της οποίας επικρατεί στην Ελλάδα.Είμαι Ελληνας από την Κρήτη και έχω μετακομίσει εδώ και 1,5 χρόνο στον Πειραιά για καλύτερη ποιότητα ζωής και εργασίας.Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά που αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρώνομαι από τη δουλειά στην οποία βρίσκομαι.Είμαι κατασκευαστής αλουμινίων στο επάγγελμα αλλά μ’ενδιαφέρει οτιδήποτε δουλειά υπάρχει στο εξωτερικο και ειδικά σε κοινότητα του Καναδά που υπάρχουν Ελληνες για ευνοϊτους λόγους.Εχω μία σζγ και ένα μικρό παιδί 7 ετών.Εγώ είμαι 30 ετών.Παρακαλώ πολύ αν υπάρχει οποιαδήποτε εργασία διαθέσιμη επικοινωνήστε μαζί μου μέσω mail.Σκοπεύω σοβαρά να “μετακομίσω” στο εξωτερικό με την οικογένειά μου.Αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε να βοηθήσετε θα περιμένω mail σας.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ,

  Με εκτίμηση ,

  Αντώνης Γκοσμάνης

 3. Γεια σας. ειμαι απο σητεια κρητης.

  ψαχνω εργασια στον καναδα,οι ειδικοτητα μου ειναι σερβιτορος,και BARMAN, με πολλα χρονια εργασιας πανω απο 15 ετη προοιπηρεσια στα ξενοδοχεια 5 αστερων.Μειλαω και γραφω καλα την αγγλικη γλωσα.Ζηταω να εργαστω σε ελληνικα εστιατορια η BAR και KETERING.

  Σας ευχαριστω πολυ.

  παρακαλω οπως μου απαντησετε στο maiil μου.

  με εκτιμηση.

  μανωλης γεωργανακης

 4. Ειμαι Αρχιτεκτονας και ενδιαφερομαι για απασχοληση στο αντικειμενο μου στο Τοροντο του Καναδα.Ευχαριστω για την απαντηση σας εκ των προτερων.

 5. Καλησπέρα σας!
  Είμαι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας (δασκάλα) με προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα και ενδιαφέρομαι για θέσεις δασκάλων σε σχολεία του Καναδά που να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα Καναδά. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορείτε να με ενημερώσετε για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσω και για διευθύνσεις σχολείων με τα οποία θα μπορούσα να επικοινωνήσω.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

  ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
  ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ 3 ΠΑΙΔΙΑ.
  25 ΕΤΩΝ, 20 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ 15 ΕΤΩΝ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ. ΤΑ 2 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ MAIL
  sofia.ban@hotmail.com

 7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
  ΕΙΜΑΙ 33 ΕΤΩΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΝΑ ΜΩΡΟ 9 ΜΗΝΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (ΓΕΡΑΝΟΙ-ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ) ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ . ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΔΑ? ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ.

 8. Καλησπέρα σας είμαι απο την Ελλάδα και ασκώ τα τελευταία 27 χρόνια το επάγγελμα του μηχανικού αυτοκινήτων με ειδικότητα τα Vw – Audi μαζι με την σύζυγο μου θελουμε να μεταναστευσουμε στον Καναδά . Η σύζυγος ασχολείται στην κουζίνα ουζερί που έχουμε . Οι κατάσταση στην Ελλάδα πλέον είναι πολυ δύσκολη όπως θα γνωρίζεται , εάν υπάρχει κάποια διαθέσιμη θέση εργασίας επικοινωνήστε μαζι μας. Ευχαριστούμε πολυ .

 9. Καλησπερα σας, ειμαι μηχανολογος μηχανικος με εργασιακη εμπειρια σε διυληστηριο διυλιστηρια 2 χρονια, ειμαι 25 ετων και 23 η κοπελα μου, θελουμε να μεταναστευσουμε στον καναδα. Εχετε καποια προσφορα εργασιας για μας τους δυο?

  Ευχαριστω πολυ,

  Stavros18@msn.com

 10. Καλησπέρα,

  θα ήθελα πληροφορίες για τα σχολεία που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και θα χρειάζονταν ενδεχομένως καθηγητές Έλληνες.

  Σας ευχαριστώ

 11. θα ηθελα πληροφοριες σχετικα με εργασια στο καναδα ειμαι μαγειρας με μεγαλη πειιρα σε ξενοδχεια με πτυχειο σχολης και καλα αγγλικα. ευχαριστω

 12. Χρονια πολλα σε ολους,
  Παρακαλω,θα ηθελα να μαθω τι χρειαζομαι για να ερθω στον Καναδα για εργασια κ μονιμη εγκατασταση.Ειμαι παντρεμενος με ενα παιδι,4,5χρονων.
  Exω sponsore,αλλα και εκεινος δεν ξερει λεπτομερειες.
  Η Πρεσβεια στην Ελλαδα με παραπεμπει στο site http://www.canada.it ,το οποιο δεν με βοηθαει φια το τι πρεπει να κανω
  Μπορειτε να με βοηθησετε στο τι χρειαζεται να κανω?
  Ευχαριστω

 13. ενδιαφερομαι για εργασια στον καναδα ως κληρικος στην ελληνικη κοινοτητα παρακαλω
  ενημερωστε με αν υπαρχουν αντιστοιχες θεσεις κληρικων και τι πρεπει να κανω απο εδω εχω τελειωσει θεολογος μιλω γαλλικα και λιγα αγγλικα τηλ 2109802868

 14. Geia sas, eimai 33 xronon kai anergos edo kai 3-4 xronia. psaxno apegnosmena mia douleia pou tha mou prosferei ta pros to zein. exo teleiosei pliroforiki multimedia katexo tin aggliki glossa alla genika psaxno opoiadipote douleia (gia arxi) gia na ksekiniso apo kapou. servitoros, magiras, voithos servirtourou, se bar, kafeteria otidipote.
  Thelo na figo telios apo tin Ellada giati edo ta atoma tis ilikias mou einai katadikasmena kai xoris kamia prooptiki pleon. Anazito ergasia sto toronto (kai gia Kanada). An iparxei otidipote i akoma kai kapoio site pou tha borousa na vro aggelies ergodotwn pou zitane ellines tha ithela kapoia enimerosi oste na ksekiniso. sas euxaristo poli. to email mou einai: gactor@gmail.com

 15. Για σας και χρονια πολλα.Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε ποσο ευκολο ειναι να βρη καποιος δουλεια στον Καναδα.Εχω συγγενεις εκει ειμαι 37 ετων και η δουλεια μου εινα Ξυλουργος. Ευχαριστω πολυ.

 16. IME STIN ELLADHA 22 XRONJA . IME TEXNITIS MARMARON KE GRANITON.IME APO TIN ALBANIA.PSAXNO DHULJA SE OTI EXI SKESI ME MARMARA. IME 36 XRONON. IME ERGATIKOS ANTHROPOS . PJANUN TA KERIA MU TA PANDA SAS PARAXALO BOITHISTEME . JATI MONO O PU IPARKI ELLINES MBORO NA ERGASTO . I IKOGJENJAMU IPOFERI LOGO KRISIS > EXO MIA KORI 4 XRONON. I GJINEKA MU INE APO TIN POLONIA . MILAME TIN ELLINIKI GLOSA KE STO PEDHI AGAPAME TUS ELLINES TO IDHJO NJOTHUM KE EMIS SAS EFXARISTO POLI

 17. GEIA SAS THA HTHELA LEPTOMEREIES GIA THN ZWH STO TORONTO EINAI DYSKOLH????????????O XEIMWNAS BARYS MPOREI KAPOIOS POY EINAI 50 ETWN NA XSANAFTEIAXSEI THN ZWH TOY THN OPOIA XALASE TO ELLHNIKO KRATOS ME THN OIKONOMIKH KRISH KAI DIAFTHORA….H ELLADA TRWEI TA PAIDIA THS KAI TA STELNEI STO AGNWSTO ME BARKA THN ELPIDA H OPOIA PETHANE KAI AYTH EZHSA STHN SPARTH WS AXKOS ALLH NOOTROPIA ZWHS
  EIMAI THEOLOGOS ME SPOYDES PAPADISTIKES STHN ELLADA AKOMA KAI TO IERATEIO EINAI DIEFTHARMENO AFOY ZEI THN ANOMIA WS APATH …TWRA TELEYTAIA H ARXIEPISKOPH STHN ATHINA PARAKRATHSE XRHMATA ANERGWN POLITWN XRISTIANWN ORTHODOXSWN TO KEK ALLHLEGYH MKO EFAGE DHMOSIO XRHMA ME THN SYGKALYPSH TOY ARXIEPISKOPOY IERWNYMOY
  O DE ARXIEPISKOPIKOS EYNOOYMENOS DHMTSAS KWN/NOS PARISTANEI TON FILANTHRWPO WS DNTHS THS APOSTOLHS MKO ………O KOS DHMTSAS WS DNTHS THS ALLHLEGYHS MKO PRWTOSTATHSE STA OIKONOMIKA SKANDALA
  ME THN SYGKALYPSH TOY ARXIEPISKOPOU IERWNYMOY EPESA KAI EGW THYMA THS APATHS OI PAPADES EXOYN GINEI XEIRISTOI OLWN STHN ELLADA
  DIAKINOYN XRHMA MAYRO ZOYN THN SODOMIKH ZWH WS PAIDOFILIA ENW EMPOREYONTAI STYGNA THN THRISKEYTIKH SYNEIDHSH TWN PISTWN ARPAZONTAS PERIOYSIES MESW DWREWN H IERWNYMIKH EKKLHSIA ZEI THN
  AMARTIA SE OLO TO MEGALEIO ASKWNTAS POLITIKH EXSOYSIA SE PEINASMENOYS ELLHNES OI KAISAROPAPES AYTOI KOLASMENOI AGIOI ONOMASTHKAN APO TON IHSOY XRISTO GENNHMATA EXIDNWN DIOTI PROSKYNOYN TON ANAPODO THEO TOY MAYROY XRHMATOS TON SATANA
  GOD OU DOG
  JESUS OU SATAN
  H DIAFTHORA STO IERATEIO EINAI MEGALH SAS TO LEEI ENAS THEOLOGOS
  TOYS SIXATHIKA TOYS SIXAINOMAI MALISTA DE TO XRISTIANIKO SITE SPOREAS.GR PERIGRAFEI ME GARGALISTIKES LEPTOMEREIES THN SHPSH TOY ARXIEPISKOPIKOY THRONOY STHN ELLADA AN TA DIABASETE THA FRIXSETE…KALOGEROI OMOFYLOFILOI—PAIDOFILOI ARXIEREIS EPEIXHRHMATIES
  MAZEOYN MAYRO XRHMA KATAPATWNTAS NOMOYS KAI EKKLHSIASTIKOYS KANONES ALLWSTE O PATRO KOSMAS O AITWLOS TA EIPE GIA TA IERATEIA
  ZOYN THN AMARTIA WSTE NA STRWSOYN KOKKINO XALI STON ANTIXRISTO
  KAI NA TON PROSKYNHSOYN SAN THEO SWSIA MESSIA ENAS ARXIEREAS MALISTA SYGXRONOS O AYGOYSTINOS KANTIWTHS KARFWNEI TO IERATEIO STHN ELLADA GIATI ZEI STHN PLHRH ANOMIA XEIRISTOY EIDOYS…..EYXARISTW
  PERIMENW THN APANTHSH SAS………………………………………….THL 2109802868

 18. FILTATE KE MENEGAKH TA IERATEIA STAYRWSAN TON IHSOY XRISTO GIATI TOYS PHRE THN PELATEIA APO TON NAO TOY PATERA TOY WS THEOLOGOS SYMPERAINW OTI TWRA H PAPADISTIKH IERWNYMIKH SYMMORIA POY KYBERNA THN ELLHNIKH EKKLHSIA STAYRWNEI TON ELLHNIKO LAO MNHMONIAKA YPOGRAFONTAS MNHMONIA SYNERGASIAS DANEISMOY XRHMATWN TA OPOIA PLHRWNEI O ELLHNAS FOROLOGOYMENOS H KATASTASH STHN ELLADA DEN FTEIAXNEI OYTE SE 50 XRONIA…………………………..H DIEFTHARMENH EKKLHSIASTIKH HGESIA OYDEN POIEI GIA THN KATHARSH ANTITHETA ARMEGEI DHMOSIO XRHMA APO PROGRAMMATA EYRWPAIKA GIA THN ANERGEIA H GIA THN PTWXEIA H DIAXEIRISH TWN XRHMATWN EINAI YPOPTH DIOTI TO IERATEIO DEN ELEGXETAI APO POYTHENA..ALLWSTE TO PLIATSIKO TOY IERATEIOY SYNEXIZETAI KAI TWRA AFOY H IERATIKH PLOYTOKRATIA EGKAINIAZEI THN EKMETALEYSH TWN ANERGWN STA XWRAFIA DHMIOYRGWNTAS XSANA TO EFIALTIKO PARASKHNIO THA ANTHRWPINHS DOYLEIAS H ELLADA DEN EXEI MELLON EXEI GINEI APOIKIA DIAFORWN TOKOGLYFWN OI OPOIOI FOROYN AMFIA PARISTANWNTAS TOYS AGIOYS
  ENW ETAIREIOPOIHSAN PLHRWS THN EKKLHSIA SE OFF SHORE ETAIREIA
  RASADEL AE..KAI AMADEUS AE GIA NA DIAKINOYN MAYRO XRHMA AFOROLOGHTO……. ENW ZOYN PARASITIKH ZWH SE BILES KAI POLYTELEIS EPAYLEIS KYKLOFOROYN DE ME POLYTELESTATA AYTOKINHTA THN STIGMH POY O LAOS STAYRWNETAI KATHIMERINA AYTH EINAI H KATASTASH TRAGIKH
  EWS KOLASMENH EYXARISTW GIA THN FILOXSENIA STO SITE SAS
  PERIMENW THN APANTHSH SAS THL 2109802868

 19. Καλημερα, η οικογενεια μου αποτελειται απο 2 παιδια 15,17 ετων,τον συζυγο μου 46 και εμενα 47.Ενδιαφερομαστε για εργασια στην πολη σας.Η εργασια του συζυγου ειναι σιδερα,αλουμινια και επιστρωση χαλκου.εγω δε εχω τελειωσει λογιστικα σε ιδιωτικη σχολη( το αντικειμενο εργασιας δεν ειναι απαρετητα πανω στις γνωσεις>),αυτο οσον αφορα εμενα διοτι λογω παιδιων δεν εχω εργαστει πανω στον τομεα λογιστικα,αλλα, σε ιδιωτες σε πωλησεις, σερβιτορακαι βεβαια οικιακα.ο συζυγος πανω στον τομεα του.Τους λογους εργασιας στο εξωτερικο δεν τους αναφερω ,γιατι ειν
  αι πλεον γνωστες
  Ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!

 20. ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ 33 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΩ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΒΟΗΘΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΩΣ ΒΟΗΘΟΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ Η ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ?Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ.ΕΔΩ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΤΕ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

 21. geia sas! eimai 35 xronon k anergi ta teleutaia 2.5 xronia. eixa katastima me eidi gamou k baptisis alla anagastika logo tis krisis na to kliso giati fovi8ika min katalixo na xrostao. exo spoudasei sxedio modas k raptiki stin italia k idikeuomai stin kataskeui nifikon k episimon endimaton. prospa8o me opoio tropo iparxei na kratiso tin texni pou exo sta xeria mou alla distixos h ellada den boi8aei pleon. exo zisei 7 xronia sto Toronto k apo ekei teleiosa to High school. einai ena meros pou panta agapousa giati xerei na ektima ton an8ropo. sas parakalo na me voi8isete na vro mia douleia k as min einai ston klado tis raptikis. exo doulepsei xronia k san servitora k os ipalilos grafeiou. sas euxaristo ek ton proteron.

 22. ΑΛΑΜΑΓΚΟΣ 29/12/2013
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ 34 ΕΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.
  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ.
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΤΕ
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ…

 23. καλησπερα σας.ειμαι ο Γιαννης Σταυρακακης ακαι αυτη την στιγμη δουλευω σαν sous chef σε ενα ξενοδοχειο στην ελβετια αλλα θα ηθελα να ερθω στον καναδα για δουλεια..οποιος γνωριζει κατι για θεση μαγειρα σε οποιοδηποτε μερος του καναδα παρακαλω να μου στειλει ενα μηνυμα το email μου ειναι giannistavra@gmail.com

Leave a Reply