Προσπάθειες ένταξης μεταναστών με δωρεάν εκμάθηση γλώσσας.

Προσπάθειες ένταξης μεταναστών με δωρεάν εκμάθηση γλώσσας.

Νέες προσπάθειες για την αποτελεσματικότερη ένταξη των μεταναστών στην καναδική κοινωνία επιχειρεί η κυβέρνηση του Καναδά με νέα επιχορήγηση ύψους 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων για μαθήματα γλώσσας στη γαλλική και την αγγλική, τις δύο επίσημες γλώσσες της χώρας.
Ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέισον Κένι (Jason Kenney) φωτ. ανακοινώνοντας το νέο πακέτο , είπε ότι θέλει να γίνει αποτελεσματικότερη προσπάθεια ένταξης των μεταναστών στην καναδική κοινωνία.
Ο Κένι σημείωσε πως είναι δυνατόν για ανθρώπους απο διαφορετικές χώρες να ανήκουν στον Καναδά χωρίς να χάσουν την εθνική τους ταυτότητα. Ο υπουργός υπογράμμισε πως δεν θέλει να βλέπει τα παιδιά των μεταναστών να μεγαλώνουν σε γειτονιές όμοιες μ΄αυτές της χώρας προέλευσής τους.
Σημείωσε δε πως είναι απαράδεκτο, μόνο το ένα τέταρτο των μεταναστών να παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα γλώσσας, που προσφέρει το κράτος.
Ο Τζέισον Κένι προειδοποίησε πως ο Καναδάς εφεξής θα απαιτεί απο τους μετανάστες να είναι ικανοί να επικοινωνούν στα γαλλικά ή τα αγγλικά , αλλιώς δεν θα τους παρέχει την καναδική υπηκοότητα.
Πηγή: ana-mpa

NO COMMENTS

Leave a Reply