Σύμβαση Ελλάδας – Καναδά για την αποφυγή διπλής φορολογίας

Σύμβαση Ελλάδας – Καναδά για την αποφυγή διπλής φορολογίας

Υπογράφηκε από την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον Καναδό ομόλογό της Λόρενς Κάνον, η Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του Εισοδήματος και Κεφαλαίου, καθώς και της Πρόληψης της Φοροδιαφυγής μεταξύ των δύο Κρατών.
Με τη Σύμβαση αυτή, διευθετείται ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων που αποκτούν φορολογικοί κάτοικοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) της Ελλάδας από δραστηριότητες τους στον Καναδά (και αντίστροφα).
Επίσης, η Σύμβαση περιλαμβάνει ευεργετικές ρυθμίσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον Καναδά. Καθορίζει την έκταση της φορολογικής εξουσίας των Συμβαλλομένων Κρατών και εξασφαλίζει σταθερό φορολογικό καθεστώς και ομοιόμορφες συνθήκες ανταγωνισμού για τους επενδυτές.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την υπογραφή της Σύμβασης αυτής, ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τις οικονομικές σχέσεις των δύο Κρατών. Αίρονται σε μεγάλο βαθμό οι φορολογικοί περιορισμοί (διπλή φορολογία), ενισχύεται η δυνατότητα συνεργασίας των φορολογικών αρχών Ελλάδας και Καναδά για την πρόληψη της φοροδιαφυγή, και δημιουργούνται ευνοϊκότερες προυποθέσεις για τη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Καναδά.
Η διμερής αυτή Σύμβαση αποτελεί πλέον τη σημαντικότερη μορφή οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και αναμένεται να λειτουργήσει ως κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών – εμπορικών σχέσεων μεταξύ τους.

NO COMMENTS

Leave a Reply