Στο Μόντρεαλ το 88ο Ανώτατο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ

Στο Μόντρεαλ το 88ο Ανώτατο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ

montrealcityhallΤο 88ο Ανώτατο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ θα πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ από 11-18 Ιουλίου 2010. Δεκάδες ομογενείς από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία και από πολλά μέρη θα μετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου, του οποίου η έναρξη θα γίνει πανηγυρικά στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ (φωτ.) τη Δευτέρα 12 Ιουλίου παρουσία του Δημάρχου του Μόντρεαλ Ζεράλντ Τραμπλέ, του μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριου και ομογενειακών παραγόντων.
Χαιρετισμούς για το συνέδριο έχουν αποστείλει πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες του Καναδά , ενώ ιδιαίτερα θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Η τελευταία φορά που τέτοιο Συνέδριο έγινε στην Ολυμπιακή πόλη του Μόντρεαλ ήταν πριν 50 χρόνια, το 1960.

Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε στην Ατλάντα της Γεωργίας των ΗΠΑ το 1922, ως Οργάνωση προώθησης του Ελληνισμού, της Εκπαίδευσης, της Φιλανθρωπίας, της Υπευθυνότητας του Πολίτη, ως και της Ανάπτυξης της Οικογένειας και της Ατομικής Αριστείας.
Την Τρίτη βράδυ θα γίνει εκδήλωση “Ελληνικής Διασκέδασης και Βραδιάς Καζίνου” και την Τετάρτη βράδυ θα γίνει ο “Χορός-Διαγωνισμός Αστέρων-Οικογένειας ΑΧΕΠΑ “. Την Πέμπτη βράδυ τα τμήματα της ΑΧΕΠΑ Μόντρεαλ διοργανώνουν “Γάλλο-Καναδικό μπάρμπεκιου & Ελληνικό Γλέντι” στην κωμόπολη Saint- Eustache. Την Παρασκευή βράδυ θα γίνει η τελευταία μεγάλη εκδήλωση, το Επίσημο Δείπνο, όπου αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 800 άτομα.
Επίσης θα διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις , συναυλίες και αθλητικές δραστηριότητες.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply