Οι βετεράνοι της ΑΕΚ νίκησαν στο Μόντρεαλ

Οι βετεράνοι της ΑΕΚ νίκησαν στο Μόντρεαλ

Με δύο νίκες ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στον Καναδά, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια των ελληνικών κοινοτήτων σε Τορόντο και Μόντρεαλ. Μετά τη νίκη τους με 5-2 σε βάρος των «Toronto Greek old timers» αγώνας που έγινε την περασμένη Κυριακή στο «Birchmount Stadium», την Παρασκευή ήρθε η επικράτησή τους με 3-1 επί των αντίστοιχων βετεράνων Montreal-Laval στο γραφικό Jarry Park. Η διοίκηση του Συνδέσμου βετεράνων της γηπεδούχου ομάδας, πρόεδρος στον οποίο είναι ο Παναγιώτης Νικηφόρος, είχε φροντίσει ο αγώνας να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Λογικό άλλωστε αφού η ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ γιόρταζε με τον αγώνα κόντρα στους βετεράνους της ΑΕΚ το ιωβηλαίο της ίδρυσής της. Γι´ αυτό και ο περιβάλλον χώρος του γηπέδου είχε γεμίσει με σημαίες του Καναδά και της Ελλάδος, μαύρα και κίτρινα μπαλόνια, αλλά και από ήχους ελληνικής μουσικής, που παρέσυραν σε λικνίσματα τους παρευρισκόμενους. Και περισσότεροι απο1000 θεατές, σε ημέρα που ήταν καλοκαιρινή, αφού η θερμοκρασία έδειχνε 34 βαθμούς, απόλαυσαν τους «κιτρινόμαυρους» αστέρες του παρελθόντος, να επικρατούν 3-1 στο ό Jarry Park των αντίστοιχων Montreal-Laval.
Το εναρκτήριο λάκτισμά του αγώνα, έδωσε η ελληνικής καταγωγής Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Τομέα κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού του Μόντρεαλ Mary Deros, που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον ελληνικής καταγωγής Υφυπουργό Υγείας και Βουλευτή Gerry Sklavounos, για να χαιρετίσουν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Μάλιστα πριν αρχίσει το παιχνίδι, πήραν ως ενθύμιο από τον αρχηγό της «κιτρινόμαυρης» αποστολής Μιχάλη Σιμιγδαλά, το λάβαρο της ΑΕΚ. Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι Δήμου και Κυβέρνησης του Μόντρεαλ, έδωσαν στον κ. Σιμιγδαλά ως δώρο, το βιβλίο με την ιστορία του Καναδά και γκραβούρες με τις σημαίες Καναδά και Ελλάδα για τα μέλη της αποστολής. Ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας Montreal-Laval, Στέλιος Αργυρόπουλος, παρέδωσε στον ομότιτλό του της ΑΕΚ Γιώργο Καραφέσκο μια κασετίνα που περιείχε με ανάγλυφα νομίσματα την ιστορία των οικονομικών συναλλαγών στον Καναδά. Παρόν στην γιορτή και ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κεμπεκ Dino Madonis, που ενθουσιάστηκε με την προσέλευση του κόσμου αλλά και το τελετουργικό. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αντάλλαξαν δώρα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» δώρισαν 100 φανέλες της ΑΕΚ σε παιδιά αλλά και μεγάλους, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, στο οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Στέλιου Σκευοφύλακα.
Και όπως ως γιορτή έμοιαζε όλο αυτό που εξελίχθηκε πριν την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επεδίωξαν να ανταμείψουν με το δικό τους πανηγύρι στον αγωνιστικό χώρο τους θεατές. Προσέφεραν θέαμα υψηλών απαιτήσεων γιορτή ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 24´ να προηγηθούν με πλασέ του Σωτήρη Σελαιδόπουλου και έχασαν ευκαιρίες με τους Χρήστο Κόκκαλη και τον γνώριμο από το πέρασμάτου από τον Αρη Γιάννη Λιμνιάτη, για να πετύχουν και άλλα γκολ. Όμως βρήκαν απέναντί τους, τον πολύ καλό τερματοφύλακα Αλέξανδρο Νικολαϊδη. Οι «κιτρινόμαυροι», που άργησαν να προσαρμοστούν στον αγωνιστικό χώρο κα τις καιρικές συνθήκες (σ.σ. ΟΚέλσιος είχε κέφια και είχε ανέβει στους 34 βαθμούς) ισοφάρισαν μεπλασε του Λεωνίδα Δαδίτσου (39′ ), προηγήθηκαν με πέναλτι, που κέρδρισε ο Κώστας Δαδίτσος και χτύπησε ο Λάμπρος Γεωργιάδης στο 68´, και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 76´ με ατομική ενέργεια του Λ. Δαδίστου
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΜΟΝΤΡΕΑΛ: (Προπονητής Γιάννης Παπαμακάριος) Ν. Μπάμπαλης, Σ.Μοσχονάς, Γ. Καλαμπόκας, Ε. Ονουφριάδης, Γκόιτα Μπάμπαλις Σ. Σελεϊδοπουλος, Γ. Καλδης, Ε. Τηνιακός,Γ.Λημνιάτης Γ. Παπαγεοργόπουλος, Σ. Αργυρόπουλος(αρχική ενδεκάδα)Γ.Λάμπος, Ε.Δέδες, Π. Νικηφόρου, Γ. Ζεβογιάννης, Χρ.Κόκκαλης, Π. Αλμπάνης, Α. Κοντογιάννης.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος)Α.Νικολαϊδης, Δ. Ζήσης, Σ. Λέτσας, Π. Παπαίωάννου, Ε. Παραπραστανίτης(Τζώνι), Γ. Καραφέσκος, Π. Στυλιανόπουλος, Ι. Πολαβαρής, Λ. Δαδίτσος, Μ. Βλάχος, Λ. Γεωργιάδης(αρχική ενδεκάδα)Χ. Αρδίζογλου, Κ. Δαδίτσος, Ε. Χατζηαναγνώστου και Α. Καρακίδης.
Πηγή: greek insight

NO COMMENTS

Leave a Reply