Συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής με τον Μητροπολίτη Τορόντο

Συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής με τον Μητροπολίτη Τορόντο

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτήριο, ο οποίος επισκέφθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο μαζί με στελέχη της Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο και παράγοντες της Ομογένειας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης και κ. Γρηγόρης Νιώτης, καθώς και η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Σωτήριου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μαζί με τα στελέχη από τη Θεολογική Ακαδημία του Καναδά και άλλους επιφανείς Έλληνες της Διασποράς.
«Ξέρουμε ότι επιτελείτε ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την Ομογένεια διά της Ορθοδοξίας στον Καναδά, έργο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό, με το οποίο διατηρείτε ζωντανές τις παραδόσεις του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας», τόνισε ο κ. Σιούφας. «Θα ήθελα, επίσης, να αναδείξω, για μία ακόμη φορά, τη σκέπη κάτω από την οποία βρίσκεστε, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, και να σας ευχηθώ ο Θεός να σας δίνει δύναμη για το μεγάλο έργο που επιτελείτε. Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα και στη Βουλή των Ελλήνων».
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Τορόντο μετέφερε την αγάπη του και τις ευχές του Οικουμενικού πατριάρχη, με τον οποίο συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα.
« Όπως ξέρετε, στον Καναδά είμαστε περίπου 350.000 Έλληνες. Φέτος γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια της Θεολογικής μας Ακαδημίας, η οποία είναι πανεπιστημιακό ίδρυμα. Σας ευχαριστούμε διότι μας έχετε βοηθήσει πολύ όπως και η προκάτοχός σας και βρισκόμαστε εδώ με πολύ αγάπη».
Ο κ. Σωτήριος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για το έργο της Μητροπόλεως του Τορόντο, ενώ ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι «η Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά στέκεται κοντά στον Ελληνισμό της Διασποράς με κάθε τρόπο και διπλά για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία όπου γης» και ανανέωσε τη συνάντησή τους για τον προσεχή Οκτώβριο οπότε θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο ταξίδι στον Καναδά.
Νωρίτερα ο κ. Σωτήριος και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε είχαν συνάντηση και συνεργασία με την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.
Πηγή: ana-mpa

NO COMMENTS

Leave a Reply