Ημερίδα για την προώθηση της ελληνόφωνης παιδείας στην Οτάβα

Ημερίδα για την προώθηση της ελληνόφωνης παιδείας στην Οτάβα

223Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Οτάβα από την ελληνική πρεσβεία στον Καναδά , ημερίδα για την ελληνόφωνη παιδεία στον Καναδά, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαιδευτικού Συμβούλου του Καναδά και των Μεσοδυτικών Πολιτειών ΗΠΑ, το Γραφείο Παιδείας της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Καναδά και την Ελληνική Κοινότητα της Οτάβα.

Κύριο θέμα της ημερίδας θα είναι οι «Στρατηγικές για την προώθηση της ελληνικής παιδείας» και θα υπάρξει συμμετοχή φορέων από όλες τις βαθμίδες της ελληνόφωνης παιδείας, δηλαδή από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και από τους καθηγητές των εδρών ελληνικών σπουδών.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναπτυχθούν προγράμματα και στρατηγικές που θα ενισχύσουν την ελληνοκεντρική παιδεία στον Καναδά αναφορικά με την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία, προσκαλώντας περισσότερους μαθητές και φοιτητές στην ελληνική παιδεία, καθώς και η προώθηση της συνεργασίας των μορφωτικών ιδρυμάτων ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά.

Ο Ελευθέριος Αγγελόπουλος, πρεσβευτής της Ελλάδας στον Καναδά, τόνισε πως η ελληνική παιδεία είναι κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνοκαναδική κοινότητα, αναφέροντας ότι σκοπός της ημερίδας είναι η στοχευμένη ανάπτυξη και προώθησή της στον Καναδά.

Η ημερίδα θα συμπεριλάβει ομιλίες από τους γενικούς προξένους Δημήτρη Αζεμόπουλο (Τορόντο), Θάνο Καφόπουλο (Μόντρεαλ), Ηλία Κρεμμύδα (Βανκούβερ) και Ιάκωβο Γκιραγκοσιάν (γενικό πρόξενο Κύπρου στο Τορόντο).

NO COMMENTS

Leave a Reply