Ελληνίδα η «σκιώδης» υπουργός γυναικείων υποθέσεων

Ελληνίδα η «σκιώδης» υπουργός γυναικείων υποθέσεων

Η ελληνικής καταγωγής βουλευτής Νίκι Άστον διορίσθηκε σκιώδης υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων στο νέο σχήμα του Νεοδημοκρατικού Κόμματος, την αξιωματική αντιπολίτευση του Καναδά σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ο νέος ηγέτης του Νεοδημοκρατικού Κόμματος Τόμας Μουλκέρ τοποθέτησε σε σκιώδη υπουργεία όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του οι οποίοι διεκδίκησαν το χρίσμα στην πρόσφατη αναμέτρηση για την ηγεσία του κόμματος. Η Νίκη Αστον είχε επίσης διεκδικήσει την ηγεσία.

Ο Νέιθαν Κούλεν ορίστηκε σκιώδης πρόεδρος της Βουλής και η βουλευτής Πέγκι Νας σκιώδης υπουργός Οικονομικών.

Η προσωρινή αρχηγός του κόμματος Νικόλ Τουρμέλ διατηρεί τη θέση της στον μηχανισμό του κόμματος.

Ο ίδιος ο αρχηγός των Νεοδημοκρατών θα ασχοληθεί με τις διακυβερνητικές σχέσεις, ενώ η αναπληρωτής αρχηγός Λίμπι Ντέιβις θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της υγείας.

Ο Πολ Ντιγουέαρ θα ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών υποθέσεων, ενώ η Φρανσουάζ Μπουαβέν από το Κεμπέκ σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Μουλκέρ επίσης διόρισε τρείς αναπληρωτές αρχηγούς του κόμματος, η Λίμπι Ντέιβις, τον Ντέιβιντ Κριστόφερσον και τη Μέγκαν Λέσλι.

Η σύζυγος του εκλιπόντος αρχηγού του κόμματος, Τζακ Λέιτον , η Ολίβια Τσόου, θα ασχοληθεί με το φάκελο των μεταφορών, των υποδομών και των κοινοτήτων. Ο Τζακ Χάρις θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας.

 

(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply