Καναδάς: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους ομογενείς για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Καναδάς: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους ομογενείς για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

kalpi5-462x330

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι Έλληνες ομογενείς του Καναδά, και ανταλλάσουν απόψεις για το μέλλον της Ελλάδας με τη Νέα κυβέρνηση, σε ραδιοφωνικές εκπομπές και κοινωνικά δίκτυα. Άλλοι δηλώνουν υποστηρικτές της νέας εποχής και άλλοι αγωνιούν, όλοι όμως συμφωνούν, πως η χώρα έχει αλλάξει σελίδα.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του γαλλόφωνου Πανεπιστημίου UQAM, Δόκτωρ Κωνσταντινίδης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε:
“Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι θετική πρώτα για τον Ελληνικό λαό και κατά δεύτερο λόγο, για την Ευρώπη. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ελλάδα κάνει ένα βήμα μπροστά. Επίδραση θα υπάρξει και στα Ευρωπαϊκά πράγματα, ιδίως αν δημιουργηθεί ένας συνασπισμός των χωρών του Νότου”.

Σχετικά με τη θέση της ομογένειας, απέναντι στο μητροπολιτικό κέντρο, εν όψει της νέας εποχής, ο κ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε:
“Η ομογένεια δεν έχει να χάσει τίποτε από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα προβλήματα βέβαια που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα, είναι φυσικό η ομογένεια, να μην είναι στις προτεραιότητες του, όπως δεν ήταν και στις προτεραιότητες των προηγούμενων Ελληνικών Κυβερνήσεων, που άσκησαν εξουσία όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Γενικά πιστεύω πως ήταν η ώρα της αλλαγής, ο Ελληνικός λαός δεν άντεχε άλλη πολιτική λιτότητας. Ελπίζω και εύχομαι, καλύτερες μέρες για τη χώρα και τον ταλαιπωρημένο Ελληνικό λαό”.

Οι περισσότεροι Έλληνες, κυρίως της πρώτης γενιάς, παρακολουθούν τα Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, για να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

NO COMMENTS

Leave a Reply