Καναδάς: Επιτυχία σημείωσε το φεστιβάλ «Γεύση της Ντάνφορθ»

Καναδάς: Επιτυχία σημείωσε το φεστιβάλ «Γεύση της Ντάνφορθ»

taste-of-the-danforth

 

Περίπου ενάμιση εκατομμύριο κόσμος παρευρέθηκε φέτος στο φεστιβάλ γεύσης της Ντάνφορθ στο Τορόντο, δρόμος που θυμίζει Ελλάδα λόγω των πολλών ελληνικών επιχειρήσεων και  εστιατορίων που βρίσκονται εκεί.

Κάτοικοι του Τορόντο και από τις γύρω περιοχές προσήλθαν στην Ντάνφορθ για να γευθούν τις ελληνικές πατροπαράδοτες γεύσεις, αλλά και να συμμετάσχουν στο ελληνικό γλέντι, που φέτος είχε μεγάλη επιτυχία λόγω της εξαιρετικής καλοκαιρίας.

Το 21ο Φεστιβάλ «Γεύση της Ντάνφορθ» έφερε καθημερινά στην αποκαλούμενη ελληνική λεωφόρο χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι έσμιξαν σε ένα ξεφάντωμα φαγητού και χορού. Ο Έλληνας σεφ Ανδρέας Λαγός παρουσίασε μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, τόσο στο φεστιβάλ, όσο και σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα του Καναδά.
Πολλά συγκροτήματα χορού από την ελληνική παροικία αλλά και μουσικά γκρουπάκια του Τορόντο έδωσαν τον τόνο του πολυπολιτισμού στο φεστιβάλ των γεύσεων και της ανεμελιάς. Η σοπράνο Αριάνα Κρις καταγοήτευσε το κοινό με την ερμηνεία των εθνικών ύμνων και τις παραστάσεις της κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ που οργανώθηκε από τον σύλλογο επιχειρηματιών ΒΙΑ και είχε χορηγό την εταιρεία Κρίνος, έκανε εγκαίνια την Παρασκευή το βράδυ, παρουσία της πρωθυπουργού του Οντάριο Κάθλιν Γουίν, του δημάρχου του Τορόντο Ρομ Φορντ και άλλων υποψηφίων για δημοτικό αξίωμα, καθώς πλησιάζουν δημοτικές εκλογές στο Τορόντο.

Μοναδικό μελανό σημείο του φεστιβάλ ήταν ένα επεισόδιο με μαχαίρωμα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει την περιοχή για έρευνες, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία για την προσέλευση της Κυριακής. Ωστόσο, χθες το φεστιβάλ επαναλειτούργησε με πλήρη επιτυχία.
«Ήταν το δυναμικότερο και πολυπληθέστερο φεστιβάλ της Ντάνφορθ και αυτό οφείλεται στην καλή οργάνωση, τη δημοσιότητα και τον άριστο καιρό», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκδότης Βασίλης Σκλάβος.

NO COMMENTS

Leave a Reply