Τορόντο: 21ο Φεστιβάλ «Γεύσεις της Ντάνφορθ»

Τορόντο: 21ο Φεστιβάλ «Γεύσεις της Ντάνφορθ»

festival

Η ελληνοκρατούμενη λεωφόρος Ντάνφορθ του Τορόντο προετοιμάζει το 21ο Φεστιβάλ «Taste of the Danforth» («Γεύσεις της Ντάνφορθ»), το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ δρόμου του Καναδά και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8-10 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ δεν αποσκοπεί στην προβολή και ανάδειξη μόνο του ελληνικού φαγητού και της ελληνικής κουζίνας, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα. Έτσι στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται δεκάδες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, αλλά και ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής.

Το φεστιβάλ ακολούθησε τα βήματα του ανάλογου επιτυχημένου φεστιβάλ «Γεύσεις του Σικάγο». Σκοπός του ήταν αρχικά να προωθήσει την ελληνική κουζίνα και πολιτιστική παράδοση στο Τορόντο, αλλά σύντομα έγινε ένα πολυπολιτιστικό φεστιβάλ.

Το 1994 πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ της Ντάνφορθ, το οποίο ξεκίνησε με σκοπό την προβολή των επιχειρήσεων επί της οδού Ντάνφορθ, με 5.000 επισκέπτες. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, τη μεγάλη του επιτυχία και αποδοχή από το κοινό, το φεστιβάλ συγκεντρώνει σήμερα πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

Τη διαχείριση και οργάνωση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει ένας ειδικός οργανισμός που αποτελείται κυρίως από Έλληνες επιχειρηματίες της Ντάνφορθ με την επωνυμία «Danforth BIA» και συγκεντρώνει χρήματα για τις ανάγκες μεγάλων νοσοκομείων του Τορόντο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο περσινό φεστιβάλ της Ντάνφορθ πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα του χορού συρτάκι, γεγονός που καταχωρήθηκε στο βιβλίο των ρεκόρ του Γκίνες.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει ενισχύσει οικονομικά την ευρύτερη περιοχή, καθώς σύμφωνα με μια ανεξάρτητη μελέτη, ο τζίρος από 11,4 εκατομμύρια δολάρια το 2010 αυξήθηκε σε 64,7 εκατομμύρια το 2013.

Φέτος, Ελληνοκαναδοί σεφ θα κάνουν επίδειξη ελληνικής κουζίνας και ανάμεσά τους, ειδικά προσκεκλημένος, θα παρευρεθεί ο γνωστός Έλληνας σεφ Ανδρέας Λαγός, ο οποίος θα παρουσιάσει ζωντανά κάποιες από τις συνταγές του.

NO COMMENTS

Leave a Reply